Nastavení cookies

Na našem webu používáme cookies.

Některé z nich jsou k fungování stránek nezbytné, ale o těch ostatních můžete rozhodnout sami.

ICE Dotazník #WeAreICE Jakub Krejčí

Jan
Spěváček
1.10.2024
ICE kultura, #WeAreICE

Kuba Krejčí v ICE začínal před 11 lety jako elektromontér. Jezdil po projektech po celé Evropě – od Itálie až po Švédsko. Postupně nabral zkušenosti a vypracoval se do pozice šéfmontéra a poté Product Ownera. Nyní působí jako lídr týmu instalací a předává své zkušenosti novým kolegům.


➡️ Čím se zrovna v tyto dny nejvíc „pracovně bavíš“?

V současné době dokončuji projekt ve Valeu, děláme spoustu úprav a změn. Zároveň začínáme pracovat na nových projektech do Scanie na příští rok. Do toho se věnuji chodu našeho týmu, takže toho mám rozjetého hodně.

➡️ Co všechno vlastně obnáší tvoje práce na současné pozici?

Jednak je to role Product Ownera, kdy řeším projekty za tým instalace. A potom je to spolupráce se školami, nábor a rozvoj jednotlivých lidí našeho týmu. A nesmím zapomenout na určování strategie a směřování celého týmu instalací. 



➡️ Jak jsi v ICE začal, jak jsi pokračoval a jaké máš pracovní vize?

Začal jsem jako elektromontér. Byl jsem kluk po škole co nic neuměl. Učil jsem se od zkušených kolegů a vypracoval se do pozice šéfmontéra. Když jsme zavedli Product Ownery, tak jsem se stal jedním z nich. Nyní jsem lídr týmu instalací, je to pro mě něco nového, stále se učím nové věci.

➡️ Zkus nám popsat svůj běžný pracovní den?

Nejsem člověk, co rád vysedává v kanceláři. Baví mě práce na projektech. Ráno probíhají pětiminutovky, ranní rychlé schůzky, kde se sladíme mezi všemi týmy pro práci na daný den. Na běžícím projektu řeším situace, které vznikají při montáži. Hlídám, aby vše bylo namontované včas a v požadované kvalitě. Pokud se něco nedaří podle plánu, tak komunikuji s ostatními týmy, abychom neohrozili průběh celého projektu. Během dne se také připojuji na různé meety, které souvisí s provozem a fungováním týmu instalací.



➡️ Co ti v práci v poslední době udělalo fakt radost?

Od září k nám nastoupili tři kluci, co u nás byli v minulosti na praxi a brigádě. Zaujalo je naše fungování, hodnoty a kultura. Mám radost, že se spolupráce se školami vyplácí – a díky tomu k nám nastupují šikovní kluci po škole, jako jsem byl před lety já.

➡️ Kluci z instalací se dostanou i do světa – co cestování za prací dalo tobě a k čemu je dobré opouštět domácí pohodlí?

Při cestování se často dostáváme i do nepříjemných situací, které musíme řešit. Jsme odkázáni sami na sebe a díky tomu se naučíme soběstačnosti. Rád navštěvuju nové země. A nutnost vyjít z komfortní zóny a začít s cizími lidmi mluvit cizím jazykem mi určitě dala spoustu zkušeností. Nyní nemám strach jet kamkoliv sám a vše si zařídit.



➡️ Když se řekne seberozvoj a práce na sobě – v čem jsi na sobě v ICE nejvíc zamakal?

Seberozvoj je pro mě velké téma. Před rokem jsem absolvoval Tomášovou Akademii sebeřízení. Byl to velmi náročný rok. Na začátku jsem se bál mluvit před 10 lidmi. A na konci jsem prezentoval na celofiremní akci před 200 lidmi. Ale rozvoj nikdy nekončí, dále na sobě pracuji, vzdělávám se, čtu. Ale hlavně se snažím motivovat lidi kolem sebe, aby začali něco dělat.

➡️ A poslední otázka – jak rád trávíš volný čas?

Volný čas trávím hlavně prací na zahradě. Jezdím na výlety do přírody. Rád čtu. A v poslední době začínám plánovat rekonstrukci domu.



➡️ A co o Kubovi říká kolega a elektromechanik automatizace František Mládek?

"Kuba je člověk, který splňuje všechny firemní hodnoty na 150 %. Je radost spolupracovat s někým, jako je on, protože jeho nasazení a přístup jsou vždy na vysoké úrovni. Má o všem obrovský přehled, díky čemuž je pro tým nepostradatelný. Kromě toho je vždy ochotný s čímkoliv pomoci, ať už jde o kolegy v nesnázích, nebo o složitější projekty, které vyžadují širší pohled na věc."