Nastavení cookies

Na našem webu používáme cookies.

Některé z nich jsou k fungování stránek nezbytné, ale o těch ostatních můžete rozhodnout sami.

Onboarding

Pavlína
Perlíková
1.8.2023
ICE kultura

Každý jednotlivý nastupující kolega je pro nás cenný, stejně i tak čas, který mu při onboardingu věnujeme. Od onboardingu, jakožto nedílné součásti komplexní adaptace zaměstnance, očekáváme, že co nejlépe připraví nové talenty na hladký vstup do naší živoucí kultury, do našeho ICE světa.

Naše kultura stojí na vysoké míře volnosti, která jde ruku v ruce s vysokou mírou zodpovědnosti. V tomto smyslu vedeme i celý onboarding nových kolegů, který sice probíhá podle předem daných pravidel a perfektně připraveného programu, ale stojí na osobním nasazení a zodpovědnosti každého nováčka. 

A co vás čeká?  

Samotnému onboardingu předchází pre-onboarding neboli tzv. šedá zóna, což je období mezi odsouhlasením návrhu smlouvy a prvním nástupním dnem do firmy. U nás ale zdaleka neplatí, že by tato doba  byla “šedá” a nic se nedělo. Ze strany Talent Scouta, který byl pravděpodobně dosud vaší jedinou kontaktní osobou, čekejte pravidelné zprávy. A to jak před samotným dnem nástupu, kdy se s vámi několikrát spojí, aby s vámi nastavil komunikační kanály, naplánoval termín lékařské prohlídky, a především aby připravil důležité dokumenty k podpisu. Den před nástupním dnem se můžete těšit na zprávu, že jste u nás vítáni.  

A pak přijde den D, kdy jdete s očekáváním do nové práce, k novým kolegům, do nového prostředí a intenzivní unikátní program může začít.

Nejprve se seznámíte s hodnotami naší firmy, mezi něž patří FLEXIBILITA, ČESTNÉ JEDNÁNÍ, PROFESIONALITA, ZÁBAVA A TÝM, které dobře znáte, protože odpovídají vašim osobním hodnotám. V prvních dnech vás čekají i veškeré praktické informace potřebné ke každodennímu fungování. Patří mezi ně doladění komunikačních kanálů, seznámení se softwary, které budete pro práci využívat, a předání informací o tom, jak správně vyplňovat docházku či cestovní příkaz. Dostanete od nás i balíček ICE oblečení, které rádi nosíme do práce i na společné akce. 

U nás si vyhrajete

Co asi nikde jinde nezažijete a na co jsme náležitě pyšní, je tzv. lego games. Je to unikátní způsob, na kterém vám názorně ukážeme, jak naše firma funguje na projektech ve zkráceném časovém úseku. A co od lega můžete očekávat? Buďte si jistí, že se zasmějete, zapotíte, ale především se dozvíte o firmě více, než byste se jinde dozvěděli za tři měsíce. A také zjistíte, že každá role v celém procesu výroby je důležitá a nenahraditelná. 

Další dny vás zavedeme do reálného prostředí výrobní haly, kde probíhá montáž, oživení a praktická ukázka ICE projektů. Během této ukázky se představují i jednotlivé týmy v časové posloupnosti dle reálného projektu. Je pro nás velmi důležité, abyste se prakticky a v reálném prostředí seznámili s každým článkem celého složitého soukolí naší firmy. 

Víme, že velké životní změny, kam nástup do nového zaměstnání bezesporu patří, přináší i trochu toho stresu. Proto vám vstup na palubu chceme co nejvíce zpříjemnit. Už jenom tím, že vám přidělíme vašeho osobního buddyho. Buddy bude váš nejbližší kolega, kterého rozhodně nebude obtěžovat, když se na něj obrátíte s všetečnými dotazy. Řekne vám, kde najít různé týmy/kolegy, kde si uvaříte kafe, v jaké místnosti probíhá týmová porada, a nebo co můžete čekat od legendárních ICE akcí 🙂.

A protože nejlepším učitelem je praxe sama, po týdnu a půl vás “předáme” do rukou vašeho týmového lídra, který s vámi projde specifika vaší role, a vám už nic nebrání, abyste se plně zapojili do ICE světa. Vězte ale, že tímto vaše naloďovací cesta u nás nekončí. Onboarding chápeme jako dlouhodobější záležitost, která trvá téměř dva roky, během nímž čerpáte vědomosti a atmosféru. Teprve potom jsme schopni oboustranně posoudit, zda si vzájemně sedíme.

Naše kultura je postavena na vysoké míře volnosti, která jde ruku v ruce s vysokou mírou zodpovědnosti. V tomto smyslu je veden i celý onboarding, ačkoliv perfektně připravený, tak založený na osobní zodpovědnosti v přístupu k němu.

Každý jednotlivý nový kolega je pro nás důležitý a stejně i tak čas, který mu při onboardingu věnujeme, považujeme za důležitý.

Od onboardingu, jakožto od nedílné součásti komplexní adaptace zaměstnance, očekáváme, že co nejlépe připraví nové talenty na co nejhladší vstup do naší živoucí kultury, do našeho ICE světa.

Ještě než samotný onboarding začne, mluvíme o pre-onboardingu neboli tzv. šedé zóně mezi odsouhlasením návrhu smlouvy a prvním nástupním dnem do firmy. U nás ale zdaleka neplatí, že by měla být tato doba “šedá”. Ze strany Talent Scouta, který byl pravděpodobně dosud Vaší jedinou kontaktní osobou čekejte pravidelné zprávy. Před samotným dnem nástupu se Vám několikrát ozve a připraví s Vámi nastavení komunikačních kanálů, termín lékařské prohlídky a především přípravy důležitých dokumentů k podpisu. Den před nástupním dnem Vám přijde zpráva, že se na Vás těšíme. 

A pak přijde den D a Vy jdete s očekáváním do nové práce, k novým kolegům, do nového prostředí a začne intenzivní unikátní program.

Kromě sladění individuálních hodnot s hodnotami firmy, mezi které patří FLEXIBILITA, ČESTNÉ JEDNÁNÍ, PROFESIONALITA, ZÁBAVA A TÝM, se v prvních dnech projdou veškeré praktické informace potřebné ke každodennímu fungování. Mezi ně patří donastavení komunikačních kanálů, seznámení se softwary, které pro práci budete využívat a předání informací o tom, jak správně vyplňovat docházku či cestovní příkaz. Balíček ICE oblečení pro Vás je samozřejmostí.

Co asi nikde jinde nezažijete a na co jsme náležitě pyšní je tzv. lego games. Je to unikátní způsob, kterým Vám ukážeme, jak naše firma funguje na projektech ve zkráceném časovém úseku. A co od lega můžete očekávat? Buďte si jistí, že se zasmějete, zapotíte, ale především zjistíte, jak je každá role v celém procesu nenahraditelná a důležitá.

Další dny Vás zavedeme do reálného prostředí výrobní haly, kde probíhá montáž, oživení a praktická ukázka ICE projektů. Během této ukázky jsou představeny i jednotlivé týmy v časové posloupnosti, kterou celý projekt putuje. Je pro nás velmi důležité, abyste viděli na každý článek v celém soukolí (jak z praktického, tak z reálného hlediska).

Víme, že velké životní změny, kam nástup do nového zaměstnání bezesporu patří, přináší i trochu toho stresu. Proto Vám ho chceme co nejvíce zpříjemnit přidělením Vašeho osobního buddyho. Buddy bude Váš nejbližší kolega, kterého rozhodně nebudete obtěžovat s všetečnými dotazy. Řekne Vám, kde máte najít různé týmy/kolegy, kde si uvaříte kafe, v jaké místnosti probíhá týmová porada, a nebo co můžete čekat od legendárních ICE akcí 🙂

A protože nejlepším učitelem je praxe sama, po týdnu a půl Vás “předáme” do rukou Vašeho týmového lídra, který s Vámi projde specifika Vaší role a už Vám nic nebrání v plném zapojení se do ICE světa. Vězte ale, že tímto Vaše naloďovací cesta u nás nekončí. Onboarding chápeme jako dlouhodobější záležitost, proto probíhá až téměř 2 roky, kdy čerpáte vědomosti a atmosféru a pak jsme schopni oboustranně posoudit, zda si vzájemně sedíme.

Práce u nás