Nastavení cookies

Na našem webu používáme cookies.

Některé z nich jsou k fungování stránek nezbytné, ale o těch ostatních můžete rozhodnout sami.

Rosteme i uprostřed krize

Stanislav
Konvička
1.6.2023
ICE kultura

Často se mě lidé ptají, jak se ICE daří v této době: “Jak jde obchod? Máte dost práce? Propouštíte?” A já můžu s klidem odpovědět: “Rosteme. Je to zásadní pro udržení úspěchu.“

Neustále svým zákazníkům zvyšujeme efektivitu výroby, vyvíjíme nové produkty a hledáme nové obory a cesty. Kdo neroste, zůstane pozadu. Ano, znamená to vyhrnout si rukávy a pořádně zabrat, hledat nové posily do týmu a zároveň počítat náklady spojené s inovacemi a růstem. Víme, že se nám to vrátí.”

 

Staňa Konvička I Commercial Director

Vlastně si za bezmála deset let svého působení v ICE nepamatuji, že by to bylo jinak. S postupným budováním značky ICE roste i povědomí a důvěra mezi našimi zákazníky. Tržby z prodeje nám v roce 2022 meziročně vzrostly o 22 % na 378 mil. Kč.  Naše projekty jsou stále větší, což potvrzuje důvěru, se kterou k nám zákazníci přicházejí. Rádi pokračujeme ve spolupráci se stávajícími zákazníky. Naši lidé s nimi vytváří společné týmy, chápeme jejich potřeby, a snáze tak plníme jejich očekávání. 

Ve chvílích, kdy ICE slavil své desáté narozeniny, jsme dokončovali velký projekt pro naši mateřskou společnost Strojmetal. Na začátku projektu jsme pomocí moderních simulací navrhli a ověřili takt, materiálové toky a layout linky. I díky tomu trvala instalace a oživení linky na místě pouhých patnáct týdnů. Náš řídící systém propojuje deset technologických celků od šesti různých firem. Za největší úspěch považujeme, že jsme prakticky ověřili naše vstupní simulace a následně zrychlili takt linky o přibližně 10 % oproti zadání zákazníka.

Na tomto projektu super moderní kovárenské linky jsme mohli zúročit veškeré své dosavadní znalosti a zkušenosti. A zákazník i ostatní dodavatelé byli překvapeni, jak elegantně ICE funguje.


Text z výroční zprávy za rok 2022