Nastavení cookies

Na našem webu používáme cookies.

Některé z nich jsou k fungování stránek nezbytné, ale o těch ostatních můžete rozhodnout sami.

Rozvoj zaměstnanců v ICE

Martina
Zeráková
1.9.2023
ICE kultura

Jsme moderní firma, jejíž hlavní bohatství tkví v lidech. Proto jejich rozvoji věnuje hodně pozornosti. Záleží nám na tom, aby u nás zůstali, proto nedovolíme, aby dlouho zbytečně tápali a naopak děláme všechno proto, aby se co nejrychleji mezi nás zapojili.   

Nabízíme ideální podmínky k hladkému startu, základem je ale vlastní iniciativa. Kdo je stejně naladěný jako my, rychle mezi nás zapadne.  

Začínáme už na onboardingu, který je sice intenzivní, nový kolega má ale při něm formou legendární ICE Lego Game možnost projít si firmou od A do Z a pochopit, na jakých principech fungujeme. Několik intenzivních dnů dokáže nahradit několikaměsíční rozkoukávání.      

Po nástupu dostane každý nováček k ruce svého týmového navigátora, neboli průvodce, který s ním sdílí radosti a strasti, a především mu pomůže za pomoci rozvojových aktivit lépe rozpoznat nové příležitosti . K jejich lepší identifikaci máme k dispozici unikátní nástroj rozvoje MatICE.

Mezi základní rozvojové aktivity kolegů patří ty, které jsou nezbytné k výkonu práce, jako je školení elektro vyhlášek, bezpečnosti práce nebo konkrétních programovacích jazyků. 

A pak ICE nabízí řadu dalších školení, která si každý sestavuje tak, jak potřebuje. To jsou  například pravidelná interní školení kolegů na různá témata jako robotika, lean myšlení nebo právní poradenství. Naše školení nejsou nudná, jsou prakticky zaměřená s cílem předat to nejdůležitější.  

Unikátní pro ICE je budovat komunikační kompetence a rozvoj leadership schopností napříč firmou, a to nejen u manažerských pozic. Kdokoliv má možnost přihlásit se do Enneagram školení, zaměřené na sebepoznání. Účastníkům toto toto školení pomůže lépe pochopit svoji úlohu v komunikaci s kolegy, vylepšit dovednosti, aby byl celkový   výsledek práce co nejefektivnější.

Další specifickou rozvojovou aktivitou je ICE Akademie, což je komplexní seberozvojový program zaměření na sebeřízení a kritické myšlení. Probíhá formou teoretických přednášek, praktických cvičení, zážitkových akcí, týmových aktivit, občas za hranicí komfortní zóny. Podstatnou složkou je samostudium a tréninky dovedností, sdílení zkušeností a týmová podpora. V rámci několika vícedenních výjezdů a seminářů získají účastníci nové kompetence, které pomůžou k sebepoznání a k efektivnější týmové spolupráci. 

ICE nabízí jedinečné příležitosti, záleží na každém, jakým směrem se chce rozvíjet. 

,,Díky Akademii jsem se dokázal zamyslet se sám nad sebou a lépe pochopit ostatní. Po jejím absolvování nejsem automaticky lepší manažer, leader ani člověk. Je to ale skvělý nástroj, jak udělat něco se sebou a svým rozvojem. Vše ostatní je jen má cesta."
Staňa  

,,Akademie mi potvrdila, že ICE vytváří lidé, kteří mají společné zážitky. Domácí úkoly i "vyučovací hodiny" nás všechny posunuly v našem rozvoji, a my tak můžeme rozvíjet"