Nastavení cookies

Na našem webu používáme cookies.

Některé z nich jsou k fungování stránek nezbytné, ale o těch ostatních můžete rozhodnout sami.

Výroba precizních dílů pod kontrolou

Josef
Pokorný
26.6.2024
ICE projekty, Výroční zpráva

Naše stroje pro elektrotechniku jako lisování konektorů, automatizované pájení a osazování desek plošných spojů kladou mimořádné nároky nejenom na přesnost, ale i na kompetence našich lidí.


Z důvodu dodávek speciálních technologií a dílů pro precizní mechaniku jsme si rozšířili subdodavatelskou základnu o další ověřené partnerské firmy. Leckdy se jednalo o díly pro stroje, jimiž prochází materiál titěrných rozměrů a/nebo jsou na nich zapotřebí speciální technologie pro kompletaci vyráběných dílů, speciální materiály a povrchové úpravy dílů. 

Tím jsme si v roce 2023 rozšířili svoje know-how a jsme schopni dodávat i stroje, které s nadsázkou nazývám „šicí stroje“. Kdyby mi někdo před deseti lety řekl, že jednou budeme něco takového schopni vyrobit, kompletovat a oživit ke spokojenosti zákazníka, tak bych mu rozhodně nevěřil. Pro mě je největší odměnou, když vidím progres firmy: od prvních dodávek pouze elektrických částí projektů přes jednodušší kompletní stroje ke komplexním linkám až ke strojům, které dodáváme nyní. 

Rozšířili jsme zámečnickou dílnu a celý rok jsme pracovali na standardizaci procesů. To přináší vyšší kvalitu našich dílů. Samozřejmě je výroba přímo u nás i efektivnější a jsme schopni rychleji reagovat na případné změny nejen pro naše projekty. Zároveň jsme díky uvedeným zlepšením mohli začít vyrábět díly pro nové zákazníky (mimo naše projekty). Na svoji vlastní výrobu jsme hrdí a budeme ji rozhodně rozvíjet.

Stejně tak budeme dál rozvíjet výrobu rozvaděčů pro vlastní projekty, kde jsme stabilizovali výrobní tým. Motivace je stejná jako u výroby mechanických částí strojů, cíl je mít co největší podíl výroby u nás. Precizní výroba by nám byla k ničemu, kdybychom neměli lidi, kteří jsou schopni tyto složité díly zkompletovat a seřídit do funkčních celků. Jsem rád, že jsme tým instalací posílili o několik šikovných mechaniků, díky nimž jsme společně s dalšími techniky z ostatních týmů vdechli život nejednomu složitému stroji a lince. 

Naše snaha neustále se zlepšovat napříč celou firmou pokračuje, a to především cestou standardizace. Chceme tím eliminovat chyby, zrychlit a zefektivnit návrhy našich strojů a výrobních linek a zároveň nanejvýš využít skladové zásoby. 

„Rád bych poděkoval všem lidem, kteří tvoří srdce ICE. Jsou otevření spolupracovat napříč týmy, nebojí se změn a jsou zapálení pro techniku. Díky nasazení našich lidí a propracovanému systému procesů můžeme zajistit vysokou kvalitu svých strojů, což je ten hlavní důvod, proč se k nám naši zákazníci vracejí."

Josef Pokorný, CTO